Vår gård (och utflykter)

På vår gård kan man leka, lära och busa tillsammans. Närheten till Krokängsparken ger oss möjlighet att också använda den miljön som ett pedagogiskt uterum.

Vår gård består av traditionella sandlådor och stora träleksaker men också av klätterträd, material till hinderbana, bollekar, trästockar att klättra på, tunna träskivor att placera ut och gå och hoppa på med mera. Allt för att ge möjlighet att utveckla balans, muskler och koordination.

Barnen vistas utomhus i alla väder och får både lära sig om och uppleva naturen, röra på sig samt skapa med olika naturmaterial, upphittat skräp mm.

Varje barngrupp har också minst en utflyktsdag i veckan där barnen är med om små och stora äventyr. Det kan bli utflykter i skog och mark med ett särskilt tema, olika lekplatser, besök på museum, bibliotek och teater.