Deprecated: Cannot use "parent" when current class scope has no parent in /customers/f/3/7/forskolantindra.se/httpd.www/site-admin/classes/i18n.php on line 27 Vårt kök - Förskolan Tindra

Vårt kök

Vi har anställt en ny kock hos oss, Josefina. Hon har arbetat på förskolor och inom restaurangbranschen som kock, under de senaste 20 åren. Josefinas vision är att laga god och nyttig mat, minska matsvinnet och introducera nya spännande smakupplevelser för barnen.

Fortsatt vill vi bidra till en hållbar utveckling och fokuserar på att så långt som möjligt välja livsmedel som är säsongsanpassade, närodlade och etiskt producerade, inte bidrar till utarmning av arter och som präglas av en god djurhållning.

De dagar vi serverar soppa har vi hembakat bröd eller pannkakor som tillbehör och bl.a. korv med bröd eller smoothie till mellanmålet, för att hålla oss mätta hela dagen.

Förskolans måltider uppfyller rekommendationer och riktlinjer som är utfärdade av Livsmedelsverket och Socialstyrelsen.

Vi är en sockerfri förskola så långt det går. Det innebär att vi även här följer Livsmedelsverkets rekommendationer, med kakor, glass etc. max 1 gång/månad. Vi bjuder barnen på sådant vid speciella tillfällen, såsom gemensamma firanden.

När barnen fyller år och man vill bjuda kompisarna på förskolan på något får barnen gärna ta med t.ex. sin favoritfrukt. Rådgör med pedagogerna kring vad som är lämpligt att ta med. Det finns alltid frukt på förskolan som födelsedagsbarnen får bjuda sina vänner på.