Vår gård och utflykter

På vår gård invid Krokängsparken kan man leka, lära och busa tillsammans. Närheten till parken ger oss möjlighet att använda den miljön som ett "pedagogiskt uterum".

Vår gård består av två delar, en mer ordnad del med sandlådor, stora träleksaker och klätterträd. Den andra delen är mer naturlig, med ojämn mark, en ganska brant backe, trästockar med mera, allt för att ge möjlighet att utveckla balans, muskler och koordination.

Barnen vistas utomhus i alla väder och får både lära sig om och uppleva naturen, röra på sig samt skapa med olika naturmaterial, upphittat skräp mm.

Varje barngrupp har också minst en utflyktsdag i veckan där de får vara med om små och stora äventyr. Det kan bli utflykter i skog och mark med ett särskilt tema, olika lekplatser, besök på museum, bibliotek och teater.