Vårt kök

Under 2015 anställdes Bosse Hemlin, kock sedan 40 år tillbaka, till vårt tillagningskök. För att bidra till en hållbar utveckling inriktar vi oss på att så långt som möjligt välja livsmedel som är säsongsanpassade, ekologiskt och etiskt producerade, inte bidrar till utarmning av arter och som präglas av en god djurhållning. Matsvinnet ska minimeras.

De dagar vi serveras soppa har vi hembakat bröd eller pannkakor som tillbehör och bl.a. korv med bröd eller smoothie till mellanmålet, för att hålla oss mätta hela dagen.

Förskolans måltider uppfyller rekommendationer och riktlinjer som är utfärdade av Livsmedelsverket och Socialstyrelsen. Alternativ kost erbjuds dem som av medicinska, religiösa, etiska eller kulturella skäl behöver det.

Vi är en sockerfri förskola så långt det går. Det innebär att vi även här följer Livsmedelsverkets rekommendationer, med kakor, glass etc. max 1 gång/månad. Vi bjuder barnen på sådant vid speciella tillfällen, såsom drop-in-fika, sommarfest och Lucia.

När barnen fyller år och man vill bjuda kompisarna på förskolan på något får barnen gärna ta med t.ex. sin favoritfrukt. Rådgör gärna med pedagogerna kring vad som är lämpligt att ta med. Det finns alltid frukt på förskolan som födelsedagsbarnen får bjuda sina vänner på.